måndag 4 juli 2016

Stendörrens naturreservat


Martin Emtenäs skriver i sin bok "Upplev Sveriges natur" om Stendörrens naturreservat. Jag har länge tänkt att jag vill åka dit. Idag var Sebastian ledig, det var skönt sommarväder och bilen Humlan var redo att ta med oss på utflykt. Vi packade in oss själva, hundarna samt vår granne Sas och hans hund Molly.

Stendörrens naturreservat ligger strax norr om Nyköping i Södermanlands län. Det består av ett naturrum och av skärgårdskobbar som är ihopbundna av flertalet hängbroar. Detta brosystem gör att det går att ta sig ut på kobbarna så långt att en kan se havsbandet och känna havets kvällsbris utan att behöva ta sig ut med båt.

Det blev en heldag för i skärgårdens tecken. Alla, både hundar och människor har badat. Myra badade två gånger. Det är oklart om det var frivilligt eller inte. Hon roar sig mycket med att sälla på vattnet och vågorna så vips är hon i vattnet, antingen har hon hoppat eller trillat men vattnet är iallafall både intressant, spännande och lite läskigt med vatten. Movi badade ofrivilligt då hon stod på klippan och skällde på oss människor  när vi hoppade i vattnet. Jag hann bara se när jag hoppade i att Movi kom springande skällandes och så vips var hon i vattnet tillsammans med oss. Molly badar alltid frivilligt.

Molly och Myra kommer väldigt bra överens nu efter att ha träffats några gånger. De har lekt med varandra fler gånger idag. Deras lek består mest i att springa fram och tillbaka och jagar varandra, något som roar dem båda väldigt mycket.

Trots vackra, dramatiska moln fick vi inte en droppe regn på oss. Skärgården visade sig från sin bästa sida idag, så även sällskapet.






























Inga kommentarer: