lördag 16 juli 2016

Lycka är

Idag fick jag och hundarna sovmorgon till strax innan nio. Sebastian rastade Myra en sväng på morgonen innan han gick till jobbet. Jag fick njuta av morgonens lugn i ungefär fyra minuter innan Movi bestämde sig för att spy på dörrmattan. Spyor som verkligen luktade skit torkade jag upp snabbt som attan, rädd att Myra skulle hinna sätta sig och kissa på en annan matta. Med Myra i famnen och Movi i koppel släpar jag mig ut i parken och hoppas på en snabb procedur då jag själv helst stängt in mig i badrummet en stund. Så klart gick det inte snabbt då Movi var dålig i magen och aldrig lyckades hitta den rätta platsen att sätta sig på. God morgon tvåhundarmatte!

Dagens projekt var att åka till Dana som bor i Genäs och plocka bär. Det var skönt att komma ut på landet och det tyckte hundarna också. Jag och Dana började med att förbereda lunch till oss innan vi gav oss ut i hallonsnåren och vinbärsbuskarna. Myra undersökte Danas kök på saker som gick att tugga på. Jag stack åt henne ett tomt havremjölkpaket och hon roade sig med det en bra stund.

Vi åkte till en gammal kolonilott. När vi plockade fick Movi vila i bilen. Myra gjorde gångar i höggräset för att leta efter en skuggig och bra sovplats. Hon däckade inne i hallonsnåret. Jag kunde plocka i lugn och ro när jag visste vart jag hade Myra. Efter ett tag åkte vi vidare för att plocka vildhallon. Även där däckade Myra inne i snåret. Det är tydligen hennes nya grej att sova i hallonbuskarna, gärna en bit in så att jag verkligen får dra ut henne när vi ska vidare.

Hemma fick människor och Myra mat. Movi fick smaka kattmat. Till efterrätt plockade vi en halv hink bigarråer. Då hade Myra sovit klart och roade sig med att springa runt i kohagen där vi stod och plockade. Det är verkligen lycka att se sin kelpievalp springa lös i kohagen med en torkad koskit i munnen.

Efter besöket på landet fikade jag med Sebastian hemma på vår innegård. Det var en så härlig dag. Jag ville inte gå in. Hundar och människor ska vara utomhus, livet blir så mycket lättare och trevligare då.

Inga kommentarer: