måndag 25 juli 2016

En het eftermiddag

Idag flexade jag ut klockan två från jobbet för att byta av Sebastian i hundpassandet då han skulle jobba. Det var hett som i en bastu att cykla hem. Jag gjorde direkt plats för mig och hundarna i skuggan av ett träd. Vi låg där under trädet i ett par timmar och sov, leke och drack vatten.

Efter att hundarna fått mat tränade jag och Myra i några minuter på bland annat omvänt lockande. Hon är underbar att träna nu för tiden, de minuter hon har koncentration. Så fort jag tar fram godis sätter hon sig blixt stilla och söker min ögonkontakt. Hon är väldigt lugn och fokuserad till en början. Om hon inte förstår vad hon ska göra tröttnar hon och går iväg. Då får jag avsluta med något hon kan. Ligg är något som ännu inte fungerar. Myra förstår inte vad jag vill när jag lägger handen med godisen i på golvet. Movi följer med i träningen på andra sidan gallret. Så här ska du göra Myra säger hon och lägger sig på kommandot som för Myra är oförståeligt. Jag får testa att träna Myra vid Movis sida igen, då har ligg fungerat.

Efter rastningen i parken hoppade grannens läskiga kamphund fram bakom en buske och skällde på oss när vi gick in på gården. Både Movi och jag, som tidigare varit med om en incident med den hunden, blev vettskrämda innan vi märkte att den var bunden, dock med lång lina. Myra skällde orädd tillbaka. När jag pratade med henne slutade hon skälla och sökte min ögonkontakt. Hon är underbar den lilla tjejen. I sådana lägen ångrar jag att jag inte hade godis i fickorna. Jag måste verkligen bli bättre på att få med godis på varenda liten rastning. Dock märks det att Myra även uppskattar beröm i ord och fysisk kontakt men inget går så klart upp mot något gott.

Inga kommentarer: