onsdag 20 juli 2016

Kelpiepussar till tusen

Idag gjorde jag det omöjliga möjligt. Jag pressade in Movi och Myra tillsammans i Movis kära kärra Svansen och cyklade till Ektorp. Movi accepterade sitt påtvingade sällskap och Myra höll sig lugn hela vägen. Tungt var det i uppförsbacken att dra på dryga 26 kilo. Det var först när vi närmade oss fotbillsplanen där Sara väntade med sina två kelpie Vajlo och Dunder som Myra började pipa. Som om hon kände på sig att något roligt var på gång.

Myra ska få vara hos Sara och kelpisarna på fredag när jag och Sebastian jobbar. Nu var det några veckor sedan de träffades och jag tänkte att det kunde vara bra att Myra fick träffa dem igen samt lukta in sig hemma hos Sara så att hon känner igen sig när hon kommer.

Myra fick hälsa på hundarna en och en. Dunder var först på tur och sen kom Vajlo. Movi lade sig självmant på behörigt avstånd bredvid Svansen. Där hade hon uppsikt över allt som hände utan att behöva vara med i leken.

Det var roligt att se hur olika Myra betedde sig med de båda kelpiekillarna. Men Vajlo som har mer pondus var hon väldigt reserverad och lekte med honom på avstånd. Hon lade sig hela tiden och gjorde sig liten. Dunder som är mer som en busig valp själv klättrade hon på och slickade på i stunder precis som hon gör med Movi. Hon kunde också hålla avstånd och lägga sig på marken i leken med Dunder. Alla tre var väldigt duktiga och fina med varandra. Många pussar blev det och öron som lade sig bakåt så mycket att det nästan såg ut som att de inte skulle resa sig igen.

Hemma hos Sara bjöds det på vatten och många goda lukter. Efter att ha försökt fortsätta få igång vuxna hundar som tröttnat på valpen kunde Myra komma till ro med en leksak. Så småningom rullade vi hemåt i kärran Svansen. Myra skällde och skrek så vi gjorde ett lyckat stopp med rastning. Hon kom dock inte till ro och fortsatte skälla på vägen hem men inte lika ihärdigt som när hon var nödig.

Nu ligger två trötta hjältar utslagna på gräsmattan här hemma efter denna trevliga och mycket lyckade eftermiddagstur.

Inga kommentarer: