lördag 9 juli 2016

Livet på ön

I dagarna tre har Myra skuttat runt på mammas skogstomt på ön Almö-Lindö utan koppel och kunnat gå in och ut som hon vill. Hon har trivts som fisken i vattnet med detta liv. Det har varit perfekt med den stora skogstomten när hon fått sina lekryck och kutat fram och tillbaka som en dåre genom ris och höggräs.

Myra är både självständig och har bra koll på oss människor. Hon har inga problem att ligga bakom husknuten och leka medan jag, mamma och Movi suttit på en annan sida av huset precis som hon gillar att vara med oss andra.

När vi gått ner till vattnet för att bada har Myra hälsat på beardedcollien Sixten. Han är väldigt snäll och gillar att bada. Myra har inte börjat gå i självmant för att bada något annat än tassarna och magen men hon har ramlat i från bryggan en gång då hon lekt med Movi på den. Dock skräms hon inte av närvaron av vatten trots att hon upprepade gånger ramlat i.

Movi fick en tråkig upplevelse då hon när hon skulle gå ner för mammas trapp halkade och fastnade med båda framtassarna mellan plankorna. Hon skrek och vi fick lyfta dän henne. Direkt efter haltade hon rejält men sen samlade hon sig och kunde gå igen. Efter detta fixade mamma så att det inte skulle vara så stora glipor mellan plankorna i trappen. Movi fortsätter att halta lätt men visar inga tecken på att hon är öm i tassarna. Jag hoppas att hon blir bra snart. Hon ska hänga med länge till tanten.

På båten hem sov Myra och Movi som barn.

Inga kommentarer: