söndag 10 juli 2016

En bra dag

En bra dag idag. Min födelsedag. Jag önskade mig av Sebastian att han skulle gå upp tidigt med mig så vi kunde åka ut med gummibåten på sjön. Det kunde inte bli en bättre morgon för detta. Spegelblank sjö, frisk luft och sol. Hundarna gillade gummibåten bättre än kanoten. Färden i dem är både stabilare och torrare. För mig och Sebastian blir det också mer avkopplande då vi slipper paddla eftersom elmotorn gör jobbet.

Det blev frukost på tomten i det fria med grönt från landet och paket från ett krukmakeri i Skåne. Detta inhandlades under resan då jag, Sebastian och mamma hämtade Myra i Skåne. Mycket trevligt med ett minne från den fina resan.

Sofie drog med sig mig och Mattias på en springtur i skogen. Hon och Mattias ville springa dryga milen. Jag sa att fem kilometer räcker gott för mig. Sofie valde en runda som jag kunde vika av ifrån efter cirka fem kilometer trodde hon. Den blev en riktig tralirunning runda med rejält kuperad terräng. Sofie höll på att ta kol på både mig och Mattias. När vi kom dit jag skulle vika av hade vi sprungit åtta kilometer. Det räckte gott och väl för oss alla. Det var skönt att det fanns en frisk sjö att bada i efter denna tur.

Vad jag egentligen önskade mig mest denna födelsedag var att Myra och Murphy skulle bli vänner samt att Movi skulle bli bra i tassen. Detta sker inte över en dag men ett litet steg i rätt riktning. Myra och Murphy hälsade på varandra med ett kompostgaller emellan idag. Murphy skällde och morrade ibland men luktade på Myra flera gånger utan att vara arg. Det var Myra som var inne och Murphy stod ute och kunde gå in i hallen till gallret. Eftersom han visar denna agression på grund av att han är rädd och osäker sprang han ut och in till Myra som stod bakom gallret. Myra var så glad att hon äntligen fick hälsa på denna häftiga terrier. Hon hoppade, skällde till och lade sig på golvet och visade sig liten. Det är helt fantastisk att se hur hon anstränger sig för att bli vän med skälliga Murphy. 

Vad gäller Movi har jon nog inte slutat halta helt men jag troratt det går i rätt riktning. Hon får inga promenader mer än så långt Myra kan gå och hon får röra sig fritt på tomten så att hon inte stelnar till. Jag tycker nog allt att hon har varit smidigare i sina steg idag än tidigare. 

Nu har Murphy, Sofie, Mattias, pappa och Ritva åkt hem. Innan de åkte åt vi middag i växthuset bland kraftiga tomatplantor, det var mysigt. Kvar är nu jag,  Sebastian, Movi och Myra i lugnet här i stugan. Det är skönt att äntligen kunna släppa Myra lös på tomten utan att fundera över vart Murphy är. 

Här i Östa grensar vår tomt mot en grusväg där det kan komma folk som promenerar, cyklar och åker bil samt en och annan hund. Vi har en syrenhäck som skiljer av vägen men det som passerar förbi syns och hörs. Det första Myra gjorde när vi kom hit i fredags var att springa ut genom öppningen i häcken och hälsa på förbipasserande. Nu har vi satt för denna öppning med kompostgaller för att markera att tomten är slut här. Närvi är ute på tomten tillsammans med Myra står jag beredd med en leksak och busa med då jag ser att det närmar sig folk på vägen. Det är lite jobb med att lära en valp vart tomtgränsen går men jag tror hon kommer förstå rätt snabbt. 

Inga kommentarer: