torsdag 23 juni 2016

Skogsmyra

Myras leksak Blinq som hon fick av pappa Blinq har sovit ute inatt. Under bar himmel vid vackra Lilla Älgsjön har han sovit. Myra glömde Blinq efter att vi träffat de stora kelpisarna vid Lilla Älgsjön. Hon hade släpat upp leksaken en bit upp mot skogen och jag tänkte att jag tar den sen men glömde bort det när vi packade ihop. Tur för mig och Sebastian, då fick vi ett tillfälle att göra en utflykt till sjön. Nu när de stora kelpiesarna inte var där kunde Myra koncentrera sig mer på att bekanta sig med skogen och sjöns vågor. Vilken spännande värld hon kommit till. Skogen är ju Myras rätta miljö, skogsmyra som hon är.
Vi gick sakta längs en smal skogsstig. Myra pressade sig fram genom blåbärsris som var lika höga som henne själv. På en klippa blev hon helt besatt av sjöns vågor. Hon sprang fram och tillbaka och vågade hela tiden närma sig vattnet mer. Sebastian var rädd att hon skulle åka i, jag tänkte att gör hon det är även det en erfarenhet. Vattnet skvätte upp på tassar och mage men hon lyckades alltid tvärnita i rätt tid. En bra övning för självkontrollen tänker jag.
På vägen tillbaka bar vi Myra. När vi satte ner henne för att rasta flög en humla upp ur riset framför nosen på henne. Det var faktiskt att se den nyfikna valpblicken följa humlan. När Myra rastat klart blev hon på bushummör. Då börjar hon terrorisera Movi genom att springa framför och runt hennes huvud, hoppa och skälla. I de lägena tänker jag att Movi skulle behöva en vindrutetorkare framför blicken som vispar bort det irriterande krypet som surrar i ansiktet. Men Movi går bara snällt och lite besvärat vidare utan att säga ett ljud. Det är tur att Movi har förstående ägare som plockar upp den lilla när det blir för mycket.
På vägen till sjön stannade vi vid djuraffären och köpte tuggben. Där fick Myra gå runt och nosa samt även väga sig. Hon har gått ett halvt kilo på de fem dagar hon varit med oss och väger nu fyra och ett halvt kilo. Myra är en väldigt matglad valp. Hon har inte missat en måltid sen hon kom till oss och äta med god aptit vart hon än befinner sig. På det planet har Myra god inverkan på Movi som har betydligt svårare att få matro på nya platser.


På bilderna: Australian mates Friska Myra, Australian kelpie

Inga kommentarer: