torsdag 30 juni 2016

Segdag

Idag har varit en riktigt lugn dag. Vi har varit hemma hela dagen förutom en promenad upp till skogen på eftermiddagen. Det tar i och för sig sin tid när vi ska bära runt på Myra.

Myra var riktigt duktig på att ta det lugnt hemma. Hon åt, sov, rastade, lekte. Åt, sov, rastade, lekte. När hon låg hemma och vilade, vaknade till och märkte att det inte hände något bytte hon ställning och sov vidare. Ett tag låg Myra till och med på golvet i ett annat rum och sov. Det skulle Movi aldrig göra som hela tiden flyttar sig dit jag och Sebastian är.

Vi gick upp till Vrinneviskogen efter att ha degat långt in på eftermiddagen. Skogen var härligt grön och vinden svalkande. Myra fick åka ryggsäck och fann sig väldigt bra med det. Hon somnade flera gånger i säcken. Jag och Sebastian fick gå runt och hålla upp den sovande valpens huvud.

Inne bland risen fick Myra gå ner och hoppa runt på egen hand. Då kom hennes loppegenskaper fram som hon använt sig av redan som liten valp då hon för första gången besökte en gräsmatta. Jag kom på att Myra redan då förberedde sig för sina äventyr i skogen bland ris, stock och sten.

Smultron hade Myra redan smakat. Nu var det dags att testa blåbären. Det gick utmärkt att äta av dem från riset men bäst var det om någon höll i riset så att det inte vek sig.

Movi och Myra fick leka människosök. Jag och Sebastian gömde oss en varsin gång i riset nära hundarna så att Myra inte skulle springa för långt. Movi tog ledningen och Myra följde efter. Denna lek gillade de båda. Movi för att hitta husse eller matte samt få godis, Myra för att det är så roligt att springa efter Movi.

Efter några minuters hopp och lek bland riset fick Myra åka ryggsäck igen. Hon protesterade inte utan var nog ganska trött. Innan vi gick hem tog vi en glass på cafét vid parkeringen och hundarna fick vatten. Myra satt fint och tittade på motionärer och hundar som passerade föbi på stigen. Efter en stund rullade hon ihop sig som en boll och vilade. Nu var det istället Movi vi fick säga till ett par gånger att lägga sig, hon ville egentligen gå runt och leta smulor samt tigga glass.

Inga kommentarer: