måndag 20 juni 2016

Movi och Myra

Min största farhåga inför valpköp var att Movi skulle bli ledsen och irriterad. När Movi och Myra fick träffas brydde de knappt sig om varandra. Movi hade fullt upp med att kissa in en fläck på gräset hos Mari och Kjell och Myra stod på avstånd och hoppade.
Nu har de båda vågat närma sig varandra. Movi har tagit initiativ och luktat på Myra ett par gånger och Myra vågar sig fram allt mer och lägga nosen i Movis päls, snutta på hennes svanstipp eller försiktigt lukta på hennes tassar när hon ligger i fotöljen. Det märks att Myra är väldigt nyfiken på Movi men också försiktig med att gå fram. Movi är duktig på att tala om när det räcker och då behövs det inte mer än ett lätt dovt morr för att Myra ska backa.
Imorse när vi var ute i parken sprang Myra åt alla håll i kopplet när Movi var på annat håll och luktade. När vi sen gick alla tre tillsammans hemåt gick Myra helt rakt och perfekt bredvid Movi. Hon gick liksom fot bredvid Movi, utan att hoppa och sladdra runt. Myra kommer lära sig mycket av Movi. Och Movi utför sin roll som en tålmodig och rättvis läromästare över förväntan bra, fortfarande med samma njutfulla inställning till livet, trots att hon har fått en liten i hasarna. Jag ser fram emot att se deras relation utvecklas och jag tror att det kan bli riktigt bra. 
Australian mates Friska Myra, Australian kelpie 

Inga kommentarer: