lördag 25 juni 2016

Badmyra

Idag simmade Myra för första gången. Jag stod i vattnet nära klippan hon stod på och lockade på henne. Myra gick självmant i och simmade några tag till mig. Jag tog emot henne lät henne simma tillbaka till klippan igen. Hon blev nog lite snopen när hon kom i vattnet. Efter denna korta simtur var hon inte sugen på att gå i vattnet igen men det gick bra att stå vid kanten och titta på dem som badade. Movi har nog ganska stor påverkan vad gäller återhållsamheten till vatten. Hon står bara vid kanten och skäller på alla som hoppar. Hon är en badvakt som själv drar sig för att simma.

När vi kom till klipporna var det tomt på folk. Efter ett tag kom ett par sällskap. Jag pratade med båda och försäkrade mig om att de inte var hundrädda. Sen bad jag dem om deras hjälp. Jag sade att vi har en valp som vi håller på att träna så att hon inte ska springa fram till folk. Jag bad dem att ignorera Myra om hon skulle komma till dem. Jag förstår om det är svårt då hon är söt sa jag, men sällskapen var med på min plan. 

Sagt och gjort. En stund senare sprang Myra fram till det större sällskapet. De stannade upp med vad de höll på med och stod stilla. Jag ropade in Myra med en leksak. Hon valde istället att sitta kvar bredvid de frysta människorna. Jag tog fram påsen med godis, prasslade extra mycket och gav Movi en godis. Myra satt kvar. Jag gick ett par steg mot Myra och visade godiset medan jag ropade. Då kom Myra med ilfart och jag belönade henne med en godis. Jag tackade sällskapet så mycket för hjälpen. Efter det sprang inte Myra dit något mer. De var ju inget intressanta. En kort stund senare somnade hon på klippan i skuggan av tallen.

När vi ätit,  badat och slappat kom Sas förbi med barnen Majken och Uno. Barnen hade längtat efter att träffa Myra. Uno och Majken var jätte duktiga med valpen. Uno skrattade när Myra hoppade upp och bet i hans hår och morgonrock. Närde hälsat, hängt med oss en stund och vi alla, utom hundarna, badat så klappade Majken Myra tills Myra åter somnade i skuggan. Det gick ganska fort. Myras på och avknapp fungerar otroligt bra än så länge. Jag tror att den är inbyggd sedan födseln. Hoppas den kommer få sitta kvar med samma goda funktion.

Det är ofta med en sovande valp som vi packar ihop. Idag fick Myra åka i Majkens korg tills hon vaknat så pass att hon var sugen på att gå själv den lilla biten till bilen.

Inga kommentarer: