söndag 26 juni 2016

Det kom en storm, hon heter Myra

Jag och Sebastian skulle ut och cykla med hundarna. Vi tänkte åka till Söderköping och köpa glass. Grannarna varnade oss för den kommande åskan och regn. Ingen har dött av lite regn tänkte vi. Den kom vi på att Movi är rädd för åskan och vi vet inte hur Myra reagerar. Vi bestämde oss för att åka till Hageby och köpa en sele samt löplina till Myra och sen ta en cykeltur runt i stan. Då skulle vi iallafall vara nära hemma när busvädret kom.

Med nya selen på Myra styrde vi cyklarna mot Åbackarna. Myra satt i sin bur och smågnälkde. Hon kom inte till ro. Väl uppe i Folkparken fick hundarna rasta och löplinan kom till användning. Myra är ganska duktig på att komma när vi ropar men styr hon mot en väldigt intressant människa är det inte säkert vi får stopp på henne. Med sele och löplina kan husse och matte känna sig trygga innan vi tränat mer på inkallning. 

Strömmenrundan var rolig att cykla. Det var inte så mycket människor som var ute och gick i gråvädret så vi kunde trampa på utan att riskera att köra över någon. Myra blev lite lugnare efter att ha rastat samt av den kuperade grusvägen. Hon föredrar att åka cykel när det rör sig i buren framför släta asfaltsvägar. Det ska vara fart och fläkt för att yrvädret ska vara nöjd.

Vid Färgargården tog vi en fika och glass. Jag valde en plats där vi hade lite folk omkring oss så att vi kunde miljöträna Myra. Myra tog några racervarv runt borden och stolarna på utecafet och somnade sen i mitt knä. Ovädret kom med en åsksmäll och en blixt. Myra vaknade till av smällen, lyfte huvudet och funderade över vad hon hört, för att sedan lugnt sova vidare. Movi hade vi sett till att lägga i hennes kärra Svansen. Där låg hon lugnt och tryggt och verkade inte heller ha besvärats av smällen. 

Regnet kom och vi svalde det sista av fikat innan vi packade ihop och cyklade hemåt. Då var det skönt att ha ett par kilometer hem istället för att vara i Söderköping där det är en och en halv mil hem. Sebastian cyklade ända fram till porten, missade att klicka ur skorna ur tramporna och stupade på mållinjen.

Myra sov i sin bur hela vägen hem och ända in i källaren efter att ha burit ner cyklarna. Sen fick vi väcka yrvädret och ta ut henne ur buren. Hon vaknade till efter att ha rastat i regnet. Sen var det fullt ös hemma i lägenheten medan regnet skvalade där ute och stormpustarna sköljde in regnet genom det öppna fönstret. Sebastian sa att Myra är en speciell sorts vampyr som lever runt när det är regnoväder. Lagom till vinden där ute mojnade slocknade stormen Myra hemma på vardagsrumsgolvet. Sen var allt tyst i flera timmar. 

Inga kommentarer: