tisdag 28 juni 2016

Myra på jobbet

På eftermiddagen fick Myra besöka sin kollega Lucdy och sin framtida arbetsplats. Det var en lugn och glad Myra som promenerade in på Äldreboendet efter att ha sovit i bilen till Söderköping. 

Ludcy berättade för de boende att det kommer en valp för att hälsa på. Vips så stack det ner tre olika händer mot golvet som ville klappa valpen. Myra gick fram till första bästa hand och började slicka och nafsa försiktigt. Så fick hon fortsätta till nästa hand och flera belåtna leenden spred sig i rummet. 

Efter att ha hälsat på fyra personer på bottenvåningen gick vi upp en trappa till de andra boenden. Lucdy höll fram Myra framför en man som satt i rullstol. Myra sträckte på sin långa hals, lade bak öronen och slickade mannen i ansiktet. Två glada tanter satt i en varsin fotölj. Myra lade sig på golvet framför dem och lät sig bli klappad. Det gick inte många minuter innan hon låg och halvsov på golvet framför tanterna.

Innan vi åkte hem och innan Myra somnat helt fick hon även bekanta sig med Lucdys rum där hon senare ska få en egen säng. Hon trivdes även där och somnade på golvet. 

Det blev ett kort,  lugnt och lyckat första besök på Myras framtida jobb. Hon var mycket duktig med de äldre och verkade även själv trivas och bli lugn av deras närvaro. Myra kommer att få flera tillfällen av inskolning innan hon börjar jobba på riktigt i höst. 
Australian mates Friska Myra, Australian kelpie 

Inga kommentarer: