söndag 12 juni 2016

Minnen från valplådan, en vecka kvar Myra!

Propellern, hoppetossan, cirkushunden. Kärt barn har många namn och lilla Myra har redan samlat på sig några innan hos ens flyttat in. Tiden mellan besöket hos valparna och att vi hämtar Myra har varit full av förväntan. Som tur är har uppfödaren Mari varit duktig på att skicka filmer och bilder så att vi kunnat följa Myra på håll och hänga med i hennes utveckling. 

Att hon var en personlighet märkte vi redan i valplådan när hon vinglade runt med sin glada propellersvans. Redan dagen efter besöket hos valparna fick vi en film av Mari där valparna för första gången i sitt liv är ute i gröngräset. Valparna tar sig på filmen fram som valpar gör med vingliga steg och försök till att springa.  Sen kommer Myra hoppandes fram som ett litet lamm, jämfota hopp med framtassarna i marken först och sen baktassarna i när framtassarna lyfter igen. Vilken liten lilla hoppetossa, full av energi och upptäckarglädje. 

Ett litet gostroll är hon också Myra, det har jag förstått. Mari har berättat att hon satt sig ner i valplådan och att Myra varit snabb med att gosa ner sig i hennes knä. En gång när Mari lade en kudde i valplådan för att sitta på när hon skulle mysa med valparna var kudden redan paxad innan hon hunnit sätta sig. Då låg Myra där i mitten med ett syskon på varsin sida om henne. Det gäller att ta för sig av de bästa platserna. Jag kan bara föreställa mig vilken konkurrens det kommer att bli här hemma med två starka personligheter som ölskar att gosa. 

Här kommer ett par härliga citat som sagts om Myra under dessa veckor:

"Och jag säger då det, Myra skulle kunna ta betalt för hennes närvaro! Jag kommer skratta ihjäl mig med den valpen!", skrivet av uppfödaren Mari via messenger.

"Myra gick inte, hon skuttade endast!", skrivet av Kristina, som är fodervärd till Myras mamma Hedda, på Instagram.

Nu är det bara en vecka kvar tills vi kommer att sitta här hemma i soffan tillsammans med vår gosiga lilla hoppetossa. Det är spännande år vi har framför oss som kommer att vara fyllda både av glädje och utmaningar.









Bilderna är tagna av Mari Lindström, kennel Australian mates
Australian mates Friska Myra, Australian kelpie 

Inga kommentarer: