lördag 6 september 2014

Utflykt tills solen går ner

Som ni som läser min blogg kanske har förstått så älskar jag utflykter. Jag brukar sällan vara nöjd när en utflykt är slut utan brukar ha lust att stanna längre i naturen. Idag hade jag bestämt att åka på utflykt med Sebastian, Love och Dorit. Ludde skulle också varit med men han fick stanna hemma och dricka ingefärsthe.

Vi åkte efter lunch och hade då packat fika, vatten, snacks, grillmat och grillar. Vi hade som ni förstår planerat för många timmar i skogen och jag var väldigt glad över det.

Med Humlan fullpackad styrde vi till Lilla Älgsjön. Där traskade vi på en stig längs skogsstranden en bra bit tills vi hittade en passande klippa med lagom simm avstånd till en ö. Efter väl smakande fika tog vi oss en simmtur över till ön. De kalla vattnet satte fart på oss och de stackare som njöt av den stillsamma naturen en bit bort kunde nog inte undgå att förstå våra känslor under denna simmtur. Movi satt bunden vid ett träd och tittade på oss när vi steg i land på ön. Septembersolen värmde gott när vi vilade på klipporna och samlade kraft till simmturen tillbaka.

Sen bar det av till skogs för att plocka lingon och leta svamp. Lingon fanns det mycket av bara jag fått syn på dem. Jag inbillar mig att det är min färgblindhet som gör att jag inte upptäcker bären men det kanske beror lika mycket på att jag inte är uppmärksam. Jag och Sebastian som plockade bär kom iallafall hem med skörd till skillnad från Love och Dorit som hade siktet inställt på kantareller.

Medan de andra tände grillarna tog jag mig ett sista dopp. Då vi åt pratade vi om vilken superkraft vi skulle vilja ha om vi kunde välja. Jag valde då att kunna stanna tiden för att en stund som denna kunna njuta av kvällssolen ett par timmar till. Min superkraft slog aldrig till och solen gick så småning om ner bakom trädtopparna. Då vi packade ihop önskade jag att vi hade haft med oss ett tält. Jag drömde om att vakna upp till morgonsolen och ta ett dopp från klopporna. Skogspromenaden tillbaka längs sjön fick mig dock att känna mig nöjd och det var mysigt att hoppa in i Humlan och åka hemåt.

Inga kommentarer: