lördag 27 september 2014

The broken cirkle breakdown

Jag är ute en sväng på kulturnatten men går hem tidigt till mamma,  Sebastian och Movi som väntar där hemma. Mamma har dukat fram ost och kex och kulturnatten fortsätter i hemmamiljö. Vi ska välja film och bestämmer oss för en drama. Jag är lite inne på att se filmen Hashiko om hunden som väntar på sin husse som dött. Jag och Sebastian har inte vågat se den för att den ska vara så sorglig. Mamma protesterar högt mot filmvalet. Hon har sett den och vill inte bli så ledsen ikväll. Vi väljer istället The broaken cirkle breakdown då musiken i filmen tilltalade oss.

Jag märkte direkt att The broken cirkle breakdown är en film i min smak. Den handlar om två personer som möts och blir föräldrar och deras passion för countrymusiken bluegrass samt deras kamp då dottern blir sjuk. Filmen är både vacker och oerhört gripande och sorglig. Tårarna rann ner för mina kinder mot slutet av filmen och fortsatte att komma fram tills att eftertexten rullade.

Efter filmen satt jag länge kvar i soffan i mina egna tankar. Movi fick komma upp i mitt knä och hennes närvaro värmde. Musiken från filmen spelades fram till att vi gick och lade oss och kommer säkert att spelas minst ett par veckor till.

Inga kommentarer: