måndag 29 september 2014

Movi och Alvin tillsammans

Ikväll träffade jag och Movi våra kompisar från rallylydnaden Therese och Alvin. Vi promenerade till ett fält där vi tränade tillsammans. Vi tränade på inkallning när den ena hunden ska stanna. Det rycker i Movis kropp när Therese ropar in Alvin men hon kan efter lite träning iallafall sitta kvar. Vi tränade också på att den ena hunden fick ligga och vara passiv när den andra hunden tränade konster vid dess sida. Det gick bra tills konsterna och godbitarna kom för nära. Då skulle Movi upp och vinka med tassen så att hon också gjorde sig förtjänt av något gott. Sist lade vi hundarna ner och promenerade själva längst ner på fältet. Så ropade vi in dem och de sprang tillsammans. Alvin tog snabbt täten och Movi kom tätt där efter.

Det är roligt att träna tillsammans och det är också kul att se hur hundarna samspelar med varandra. Movi och Alvin springer båda lösa och luktar på samma fläckar och Alvin stannar gärna till och väntar in Movi om hon inte är med. På onsdag vi träffa de andra hundarna och dess människor igen på rallylydnadskursen. Då ser jag fram emot att få inspiration till nya saker att öva på.

När vi kom hem tyckte Movi att det var dags att gå och lägga sig så hon tog på sig ansvaret att bädda upp sängen. Dock fick hon stå ut med att hänga (det vill säga sova och snusa högt med nosen) med mig och Sebastian i vardagsrummet ett par timmar innan det var dags att krypa ner i den gosiga sängen.

Inga kommentarer: