torsdag 8 juni 2017

Här ska tränas

Nyligen hemkommen från gymmet där jag investerat i min egen kropp genom att bygga muskler och därefter relaxa. Hundarna fick komma ut i parken. Jag och Myra lekte och hon fick hoppa på några saker som står i lekparken. Jag älskar att se när Myra sätter fart i full galopp mot en av de gummikullarna hon brukar ställa sig på. När hon stått på den hoppar hon upp på den stora sköldpaddan i trä som står en bit bort. Jag håller på att träna på ordet "sköldpadda" så att jag kan skicka Myra dit från håll. Idag kan hon bara ordet "klättra" och det är inte kopplat till något föremål. Till gummikullen skickar hon sig själv om jag inte stoppar henne. Det tycker jag är kul så jag låter henne springa dit så länge lekparken är tom på barn.

Eftersom jag bestämt mig för att själv köpa gymkort för dyra pengar tänkte jag investera även i Myras träning. Allt jag satsar på mig själv ska jag även ge till Myra och vise versa. Det känns som en bra deal. Myras träning är så klart också en investering för mig. Hela Myras existens är ju det på ett sätt.

Myra ska iallafall få ett komplett paket i rallylydnad med skyltar och hållare. Jag har kommit på att rally är lagom nivå för oss. Ett tag funderade jag på att träna och tävla i lydnad men varken jag eller Myra har tålamod att nöta detaljet. Vi börjar med rally där vi på ett roligare och mer avslappnat sätt kan jobba med vårat samarbete.

Jag tänker också att jag ska köra aguility med Myra. Det passar båda oss då det är massor av fart. Fart tillsammans med den lugnare rallylydnaden är en bra kombination. Så ska vi så klart fortsätta med spår och nosaktiveringsaktiviteter i skogen samt löpning och cykling.

Jag känner att jag har en fantastisk planering för min och Myras träning framöver. Synd bara att jag jobbar åtta timmar per dag. Jag känner nu att jag skulle kunna träna på heltid!

Inga kommentarer: