lördag 19 juli 2014

Mästercampare ett par nätter till

Lördag kväll
Näst sista kvällen som campare. Vi spenderar andra natten på Ljugarns camping och åker imorgon direkt till Visby för att sova sista natten där. Den fina utsikten över havet som vi hade igår har idag täckts av ett enormt tält som en familj slagit upp och inrett med diverse tillbehör, bland annat en taklampa.

Även idag var en packningsfri dag. Jag och Sebastian delade på att dra kärran Svansen och Murphy åkte väska. Vårt första stopp blev vid fiskbutiken i Sysne där vi köpte bröd, rökt sik, rökta musslor, rökt torskrom och ajoli. Det var en rik smakupplevelse och mastig lunsch. Jag och Sebastian kunde inte hålla oss från att hoppa i havet vid fiskehamnen. Solen gassade och det lumna vattnet svalkade.

Turen mellan Sysne och Herrvik var en av de vackraste denna resa. Vi cyklade på en grusväg genom hagar och låg skog. På vår högra sida slog havet mot sandstensklippor. Movi sprang lös och vi var ner i vattnet ett par gånger för att svalka oss och samla energi. I Katthammarsvik tog vi en fika innan det var dags att cykla de 18 kilometrarna tillbaka till campingen. Tur var det att jag dragit Svansen på vägen dit så att Sebastian med sina starka ben höll tempot uppe på kärran hela vägen tillbaka. Sofie låg längst fram i ledet och plöjde vinden, ett jobb som är värt att nämna. Murphys läderlappar till öron fladdrade i vinden ända fram till campingen.

Inga kommentarer: