måndag 21 juli 2014

Leva Gotland

Resans första sovmorgon fick vi idag. När Minna gick till jobbet sov vi andra vidare. Ingen sol som lös på tältet och talade om att det var dags att gå upp. Dock en jämn sövande värme som det blir i en etta på sommaren när fyra personer och två hundar sover tillsammans.

Båten hem skulle inte gå förrän kl fem på eftermiddagen så vi bestämde oss för att göra en favorit i repris. Vi cyklade ut till Leva kungslador som ligger strax söder om Visby. En annan favorit i repris var att vi cyklade fel precis samma väg som vi cyklat fel förra året. Vi irrade runt i bostadsområden och tog en rejäl omväg men kom iallafall fram.

Vid Leva finns café med mycket smakrik mat och fika på det som naturen har att erbjuda. Det finns en härlig trädgård som man kan hänga i timmar i vilket vi gjorde. Leva är också en husfabrik och vi spenderade en god tid med att bara sitta och njuta inne i ett av deras harmoniska utställningshus byggt i naturmaterial.

Det var med visst vemod som jag cyklade in på båten och lämnade Gotland bakom mig för denna gång. Jag tänkte på alla vackra platser vi upplevt och hur härligt havet är. Förra året cyklade vi på norra Gotland och vi pratade redan på vägen därifrån att om vi skulle tillbaka för att cykla på södra delen denna sommar. Nu har vi cyklat runt hela denna fantastiska ö och har inga planer på att göra om det under nästa år. Vi behöver nu hitta nya resmål för cykla ska vi fortsätta göra. Efter att ha cyklat runt Gotland under två somrar har ett speciellt band skapats med denna ö. Sebastian har utlovat att vi ska flytta dit när vi blir pensionärer så det är bara för mig att haka på.

Inga kommentarer: