måndag 21 juli 2014

Kalastur

Söndag kväll
Sista dagen med långcykling. Vi cyklade idag snett över ön från Ljugarn till Visby. Det var en svettig tur på en landsväg som inte förändrades särskilt mycket under de 46 km vi cyklade. Min cykel var packad till bredden men jag slapp dra kärran så bortsett från värmen var det en lätt tur.

Vid vårt första stopp i Ale plockade vi fram nötter, torkad frukt och en påse med bilar. Sebastian konstaterade att detta varit en riktig kalastur med god mat, efterrätter och sötsaker på kvällen. Kombinatinen Gotland och cykling är bra på det viset då det finns många trevliga fik och restauranger att stanna på och då de arbetande muskler kräver mycket bränsle. Det har inte blivit särskilt mycket shopping eller besök på museer och dylikt, det vi gjort vid våra stopp är mestadels att äta och slappa. Det är ju en kultur upplevelse i sig.

I Visby blev vi bjudna att stanna sista natten på Pensionat Minna. Då Minna precis fyllt år bjöd vi med henne till restaurangen Surfer som hon själv fick rekommendera. Maten där lagades som den gör i Sichuan i Kina och den var otroligt smakrik. Restaurangen var ett gott inslag till denna kalastur som börjar nå sitt slut.

Inga kommentarer: