måndag 28 juli 2014

Kusiner på besök

Idag kom Lisa kusin med barnen Magne och Folke till oss i stugan. Vi hade utovat pizza till lunch och deras ankomst innan vi tänkt igenom igenom vad vi skulle lägga på. Eftersom förråden börjar tryta begav jag, Sofie och Sebastian oss ut i skogen för att samla mat och kom hem med drygt en liter kantareller var. Pizzan lagades med gott mod och ett par inslag av dans här hemma i köket. Kusinerna kom och dom åt och dom stannade.

Mellan mat och fikat, som var en smulpaj jag slängde ihop gick vi alla ner och badade på Lisas och hennes föräldrars tomt. Eftersom det inte var någon annan hemma där nere fortsatte dagen sedan uppe hos oss. Lego åkte fram till barnen och vi vuxna plockade fram våra böcker. Magne och Folke som till en början var lite reserverade med hundarna hade nu blivit goda vänner med dem. När Movi hälsade med tassen var det många händer som ville vara med och prova hälsa.

Dagen avslutades med ett kvällsdopp i solnedgången. Magne som snart är fem år hade uppvisning i vattnet då han dök och simmade några tag under vattnet. Folke som snart är två tittede på från land inbäddad i ett täcke drickandes välling.

Inga kommentarer: