söndag 5 februari 2017

Till alla terriers som lever med kelpies

Myra älskar att ha kusinen Murphy på besök. Hon skulle nog önska att han kom och hälsade på varje helg. För Murphys del var känslan lite annorlunda. Några minuter efter att han kommit innanför dörren till oss i fredags kväll var han redo att åka igen.

Trots att Murphy tycker att Myra är för intensiv kan han inte hålla sig borta från henne. Hon är liksom intressant och dryg på samma gång tycker Murphy. Vi försöker dela på dem hela tiden när vi är hemma men det slutar alltid med att någon av dem går fram till den andra och stör den, oftast är det så Myra som stör genom att försöka få igång Murphy i lek. Den så kallade leken går till så att Murphy försöker rida på Myra och Myra tar sig loss och försöker brottas med Murphy på ett mer lekfullt sätt. Murphy vill inte gärna leka och försöker åter igen rida mesans Myra tar sig loss och försöker leka. Så håller det på. När vi sätter vi galler emellan dem för att Murphy ska få vara ifred så vill han ändå gärna vara nära gallret och Myra. Murphys dröm är nog att ligga och gosa med huvudet på Myras mage men Myra i sin tur är alldeles för sprallig för att kunna slappna av i hans sällskap.

Då vi går ut och släpper hundarna tänker vi att de kan springa och leka med varandra i det fria, eftersom de inte kan låta varandra vara inomhus. Men väl ute så är det bara Myra som har energi kvar att springa. Murphy stackarn håller mycket låg profil under större delen av promenaden och längtar säkert hem till Västerås och sidenkudden. 

Till alla terriers som lever med kelpies hälsar Murphy att han förstår hur de har det men att det iallafall måste kämpa för det finns ljusa stunder av lugn och ro i livet tillexempel när kelpien däckat hemma på vardagsrumsgolvet. Aussien Movi tycker att Murphy är larvig som håller på att jämra sig. Hon menar att det bara är att vända stjärten till och gå och lägga sig så låter kelpien en vara ifred.






Inga kommentarer: