onsdag 30 december 2015

Hemma är alltid bäst

Efter drygt en vecka, två dagar i Västerås/Stockholm och en vecka i stugan i Östa, var det riktigt skönt att komma hem. Jag älskar att vara på landet och tycker alltid att det är lite tråkigt att åka därifrån. Dock infinner sig en skön känsla av att komma hem. Detta trots att köket luktade sur mjölk och ruttet broccolivatten när vi kom hem. Sebastian hade haft lite bråttom när han packade sig iväg till tåget och missade att plocka undan i köket. Det var skönt att komma hem ändå. Köket blev fint på nolltid.

Jag är glad att jag trivs så bra hemma. Det måste vara träplankorna i golvet och de hemtrevliga ljuset som blir av lampor och stearinljus som lyser upp de ljusa väggarna tänker jag. Att komma hem känns som att vara på landet fast det är i stan. Att Movi slappnar av några extra nivåer när vi kommer hem bidrar också till den sköna känslan. Hemma har jag och Sebastian alla våra grejer så vi vi behöver aldrig åka någonstans för att hämta tillexempel våra skridskor när vi är hemma. Hemma har vi våra saker när vi behöver dem. Det är ju skönt på något sätt.

Jag och Sebastian har nu packat upp. Snart ska vi packa igen. Men inte för en resa utan för en skridskotur imorgon så det är ryggsäcken med plurrpackning vi ska packa. Sesongens första skridskotur och årets sista blir av imorgon. Äntligen ska bi få prova de nya skridskorna på naturis. Vi åker på en tur med Bråvallaskrinnarna till någon mindre sjö som frusit ordentligt.

Grannen Sas var här till kvällsfikat och vi planerade nyårsmiddagen som vi ska ha tillsammans hemma hos Dorit och Ludcy. Alla grannar på Lagergrensgatan. Det är mycket praktiskt och trevlig att ha sina vänner så nära. Sas hade med sig hunden Molly och även hunden Rufsen som han vaktar. Movi var inte så glad över besök. Hon har ju haft manligt hundsällskap i nästan tre veckor nu, Vajlo i drygt en vecka och sen Murphy i en och en halv vecka. Så precis när hon kom hem till lugnet kom Sas med ytterligare en hane. Han var dock mycket försiktig och så stannade han inte så länge så han var ett gott föredöme tyckte Movi.

Inga kommentarer: