lördag 26 augusti 2017

Sensommarvandring

Jag och Sebastian har pratat en del om att vandra den senaste tiden. Promenera gör vi ju för jämnan men det var länge sedan vi satte på oss vandringskängorna och packade ryggsäcken för en riktig heldagsvandring. Vi körde iväg till en sjön som vi tidigare bara sett från vägen och som vi enligt kartan skulle kunna ta oss runt genom en dryg mils vandring.

Sjön heter Myckelmossasjön och låg stilla i den friska sensommarluften. Redan efter en knapp kilometers vandring började jag och Sebastian plocka svamp och björnbär. Vi är så vana att gå runt och samla på det som skogen har att erbjuda att vi inte bara kan gå förbi feta svampar och blanka bär. I denna takt skulle den dryga milen ta sin tid men vi hade inte brottom. Dock blev ryggsäckarna tunga ganska snabbt men det fick vi ta som en bra träning.

Efter ungefär halvvägs hittade vi massa näver på makrken där träd hade fällts. Jag övertygade Sebastian om näverns användbarhet för att tända brasan och snart var våra redan fulla ryggsäckar helt överfulla.

Vandringen gick mestadels på fina stigar eller grusvägar. Sista biten längs sjön hade vi en sträcka att avlägga mellan två grusvägar. Bitvis var det underbar lättvandrad skog denna sträcka, så var det också en väg som var väldigt full av kvistar där en skogsmaskin kört fram samt en sträcka genom rätt snårig terräng i tät skog. Ja vi fick nog uppleva de mest terrängtyper under denna runda och jag är riktigt imponerad av våra två fyrbenta som hängde på så bra i våra raska steg mellan alla stoppen. Totalt blev det 12,7 kilometer, en helt korg med näver och en stor bricka svamp.

Inga kommentarer: