lördag 12 augusti 2017

Alltid bra i Skåne

Hela semestern har jag och hundarna spenderat hemma i sommarstugan. Nu har vi för första gången lämnat norra Östergötland och åkt hela vägen till Skåne. Imorgon ska Myra göra MH (mental health test) med sina kullsyskon. Vi passade på att besöka hennes syster Foxy med familj samt hennes mamma Hedda med familj när vi ändå är i Skåne. Med Myra har jag fått nya familjemedlemmar och vänner. Det är jag så glad över. Aldrig innan Myra föddes hade jag besökt vackra Skåne så ofta som jag gör nu.

Foxy och hennes husse Micke tog med mig och Myra till Svalövs brukshundsklubben, dreas andra hem. Där fick vi träffa deras träningskompisar. Myra och Foxy fick träna skott inför imorgon vilket gick jättebra. De fick också träna några andra moment som att bli bortförd av och hanterad av annan person. Jag känner mig tryggare nu inför imorgon efter detta lilla genrep.

Jag fick också vara med och hjälpa till när de andra tränade sina hundar. Det var spännande att se inlärningen av ett specifikt bruksmoment och hur de olika eipagen tränade beroende på hur långt de kommit. Bruks är verkligen en träning i precicion och vad snyggt det blir när det blir bra.

Heddas familj tog likt Foxys familj emot mig och Myra med öppna armar. De höll på att värma badtunnan när vi kom. Innan vi hoppade i det härliga vattnet bjöd de med mig på en bärbuffe, ett café där jag fick äta så mycket bär, glass, grädde och tillbehör som jag ville. Vilka stora och fina björnbär och hallon. Jag njöt och jag åt, jag njöt och åt lite till.

För Myra som ska vara pigg inför MH imorgon var det aldelens lagom att vila i bilen under vårt cafebesök samt gå på tomten och skrota tillsammans med Hedda och hönorna när vi människor badade. Utvilade och uppladdade tar vi båda oss ann en spännande utmaning imorgon. I Skåne har vi det alltid bra.



Inga kommentarer: