fredag 10 oktober 2014

Så bev en resedagbok till

Om en månad fyller Sebastian 30 år. Igår fick han reda på vad han skulle få i present, typ en halvtimme efter att jag själv kommit på det. Sebastian får en fyradagars resa till Budapest med femstjärnigt spahotell. Resan är lika mycket present till mig som Sebastian om den blir av som planerat. Som jag längtat efter att resa tillsammans.

Detta är inte första gången Sebastian får en resa av mig om och det är inte första gången vi planerar att åka ut i Europa tillsammans. Dock blev det aldrig av sist, Cecilienresan ställdes in, då ett besked om studier kom emellan.

En resa är så mycket mer än ett paket som öppnas och sedan läggs till handlingarna. Det är en karamell att suga på i månader innan en ska iväg och det är minnen att glädjas och skratta åt för livet. För att maximera vinsten av varje resa vi gör tillsammans har jag gjort en resedagbok som jag gett till mig och Sebastian. Där kan vi samla minnen i form av foton, vykort, teckningar och texter. Vi kan också skriva om planerade resor, som den till Budapest, och resor vi drömmer om. Jag fick verkligen utrymme för pyssel när jag ritade, klippte och klistrade ihop den ikväll. Sebastian fick fylla på med egna bilder och minnen när han fått ta del av gåvan. Jag hoppas att vi orkar hålla Resedagboken levande och inte glömmer bort den i bokhyllan. Ska vi gå i min mor och min mormors fotspår lär det ju bli några böcker. 

Inga kommentarer: