söndag 5 oktober 2014

Räddaren i nöden

Att Movi har ett vakande öga över mig och Sebastian har jag märkt vid ett flertal tillfällen. Om vi dansar i köket eller ligger och skrattar och kramas i soffan kommer hon och kollar läget. Hon hoppar, skäller lätt och viftar på svansen för att tala om att hon ser oss.

Idag när jag och Sebastian satt framför tvn och datorn för att välja program på svtplay brottade jag ner Sebastian på golvet på skoj och vi skrattade båda två. Jag sneglade på vår övervakare Movi som lugnt låg kvar i soffan. Jag tyckte att detta var spännande så jag lät Sebastian brotta ner mig medan vi båda skrattade. Då blev det fart på Movi och hon kom med ett litet skall och kollade läget och slickade mig i ansiktet. För att se om detta var en tillfällighet brottade jag åter ner Sebastian på golvet och under tiden jag gjorde det hoppade Movi upp och lade sig i soffan, rätt obrydd av situationen.

Det känns ganska häftigt att ha en egen livvakt som har ett extra vakande öga över mig. Sebastian känner sig lätt övningen efter Movis särbehandling. Jag tröstade honom med att visa kortet på Movi som jag tog idag, när han precis gått hemifrån och Movi ställer sig och tittar efter honom i fönstret. Då blev livet ljusare även för Sebastian. Någon räddare i nöden hemma har han tydligen inte men nog lämnar han ett tomrum efter sig när han går.

Inga kommentarer: