söndag 16 mars 2014

Jag skrev ett mail

Så kom söndagen och lånekontraktet för Movi går ut. Nina och jag hade bestämt att vi skulle höras till helgen, inget mer specifikt än så. Igår skrev jag ett mail och frågade om pälsvård så här i fällningstider. Jag frågade också om de saknade Movi eller om hon kan stanna längre. Jag har i ärlighetens namn inte varit oroligt för att Movi skulle lämna oss redan till helgen.

Nina svarade att Movi gärna får stanna och frågade oss om vi vill ha henne "ett litet tag till" eller ge henne att permanent hem. Vi svarade ja på det sista alternativet.

Nu kommer aussie tiken Movi, tio år, att bo med oss. Hon har fötts upp av Nina och Hasse som har dresserat och tränat henne och låtit henne bli mor till flera valpkullar. Movi har tidigare varit utlånad till en annan familj då hon fungerat som sällskapsdam till en hund som skulle socialiseras. Att byta hem är varken konstigt eller dramatisk för Movi. Nu kommer hon till oss för att leva som aktiv pensionär och som jag förstår det är Nina glad för att hon kan bli lite mer ompysslad och få mer uppmärksamhet här då deras hem är fullt av hundar och det nalkas nya valpkullar.

Aussie, australian shepered, är en ras som jag upptäcket under det senaste året i sökandet efter en passande hundras för mig och Sebastian. Jag vill ha en lugn hund som är pigg när vi ska göra saker säger Sebastian. Jag vill ha en pigg hund som går att träna, som vill lära och som kan vara lös säger jag. Att vi skulle träffa på Movi och att en hund skulle flytta in till oss så snart kunde vi då inte drömma om. Movi guidar mig åter in i livet med hund, det som jag vuxit upp i. För Sebastian är detta nytt och han hade inte kunnat få en bättre start. I framtiden någon gång vill jag ha en valp som jag kan dressera och träna så att den blir lika lydig Movi. Då ska jag lägga ner tid och engagemang. Som det känns nu har jag hittat min ras och om cirkeln ska bli sluten så skulle det inte vara het fel med ett barnbarn till Movi. Men det är framtiden det. Nu ska jag och Movi ta oss ut på en pringtur. Sebastian snusar fortfarande i sängen tillsammans med solens strålar som tränger in bakom gardinen.




Inga kommentarer: