fredag 19 april 2019

Liten cykel över stock och sten

Nu är det påsk i stugan med hela släkten. Lisa och Henrik kusin med familjer, syster Sofie med bonusfamilj, pappa, Ritva Sebastian, farbror, faster och så några grannar som hängt med så länge att de också tillhör familjen. Hundar, barn och vuxna springer mellan tomterna och leker, språkar eller bara hänger en stund med varandra. Det är rena barnen i bullerbyn paradiset fast med mer friluftsliv.

Jag, Sebastian och Sofie skulle ut och cykla i skogen igår kväll. Då var det tre barn som ville följa med oss ut så vi satte fart hela gänget tillsammans med Myra. Den yngsta som är Sofies bonusbarn är sju år. Han cyklade på av bara den med sin lilla cykel över stenar, rötter och upp för backar. Jag som sällan hänger med barn blev så förvånad över vad sådana små ben på en så liten cykel kan prestera. Nioåringarna var jätte duktiga de med. Den ena hade precis fått sin MTB och kämpade på jätte fint, den andra hade cyklat i skogen innan och tog sig fram överallt.

Även idag blev det en cykeltur med barnsällskap. Då cyklade vi till Östa källor och drack vatten. Myra badade i den iskalla bäcken. Efter lunch hade kusinbarnen tagit fram kajakerna och sen turades vi alla om att ta en liten tur utanför kusinernas tomt. Myra skulle så klart följa med och stod där fram på kajaken när jag paddlade. Så råkade jag svaja till samtidigt som hon tappade balansen och hon for i vattnet och fick sig en uppfriskande simtur in till stranden.

När vi kom ut igår sken solen så varmt att jag undrade om det var påsk eller midsommar vi skulle fira. Det vädret har fortsatt även idag och älven ligger blank utan en vindpust. Detta måste vara den bästa tiden med mild fortfarande frisk luft innan sommarens bedövande värme kommer.





Inga kommentarer: