tisdag 9 april 2019

Det är mycket nu

Två dagar på nya jobbet har passerat. Mycket av tiden har gått åt till inläsning, att sätta mig in i den nya tekniken jag har till låns samt att fråga ut mina kollegor i Norrköping om deras erfarenheter av vad som gjorts hittills i projektet. Dag ett fick jag även följa med på ett samverkansmöte och lyssna in hur dessa kan gå till. Imorgon har jag mitt första samverkansmöte i Västerås och kommer att få sällskap dit av en kollega som arbetar i Eskilstuna. Det ska bli väldigt spännande och roligt att komma igång så smått med mitt eget arbete.

Att vara ny på jobbet tar alltid mycket energi kan jag känna, samtidigt som det är skoj att träffa nya människor, lära sig nya saker och se nya miljöer. Då passar det bra att arbeta så fritt som vi kan göra i projektet. Dessa två dagar har jag spenderat förmiddagarna på kontoret och strax efter lunch har jag fortsatt inläsning och utbildningar hemma. När ögonen och hjärnan blivit trötta har jag slumrat en stund på soffan, sen har jag kunnat fortsätta ta till mig ny information med en fräsch hjärna. Helt perfekt att kunna jobba så. 

Idag efter jobbet sparkade jag iväg mig själv och Sebastian på en springtur. Det satt långt inne hos oss båda men jag kände att jag verkligen behövde röra på mig. Och jag vet att jag inte blir piggare bara av att vila och ta igen mig. Vi gav oss iallafall iväg till Vrinneviskogen med Myra. Vi sprang på fält och småstigar. Sen föreslog jag att vi skulle göra intervallträning så vi körde lite sånt ute på ett fält samt mellan lyktstolparna på vägen hem. Jag var så glad efteråt att jag pallrat mig ut och jag tackade Sebastian för sällskapet flera gånger. Tröttheten i kroppen efter ett träningspass är så mycket skönare än bara allmän trötthet eller pollentrötthet. 

Jag tittade i kalendern och insåg att påsken kommer redan om en vecka. Jag har varit så fokuserad på att böja nytt jobb så jag har inte ens tänkt på att det är ledighet så snart. Det ska bli skönt. Samtidigt som jag insåg att då är april månad snart slut. I maj ska vi hyra ut stugan i Bränntorp en hel månad till fem personer som kommer från Norge och skulle göra någon form av fältarbete. Jag tycker det ska bli roligt att hyra ut. Vi har några till gäster som kommer i sommar men ingen som stannar så länge, de flesta är internationella gäster, någon kommer med hund. Dock är det alltid lite att fixa med inför en uthyrning, städa och se till att saker ligger på rätt ställe så att gästerna kommer på plats ordentligt. Med gäster som stannar så länge har vi tänkt åka ut ett par gånger och titta till toaletten som behöver tömas regelbundet. Förra året hade vi inte möjlighet att träffa de två sällskap som hyrde stugan. Allt hade gått bra och de hade båda lämnat trevliga hälsningar i gästboken men jag saknade att få den personliga kontakten. I år tänker jag att jag ska försöka vara där när gästerna kommer för att kunna visa dem runt och hälsa dem välkomna. Jag trivs med att vara värdinna och tycker om att möta nya människor. Extra spännande blir det att möte människor som sökt sig till mitt egen hem.

På bilderna nedan ser ni Myra när hon var på besök på kontoret i Norrköping idag. Sebastian kom förbi med henne strax innan lunch när han var på väg till skolan. Så fick hon hänga med mig en liten stund, jag har en kollega som är väldigt hundkär och som ville träffa Myra. Det är så länge jag drömt om att kunna ta med mig hunden till jobbet. Nu kommer jag inte fortsätta sitta på detta kontorshotell som tillåter hundar men att få ha haft med Myra på jobbet iallafall en gång var en trevlig erfarenhet. På vägen hem från jobbet gick jag förbi min chef Sanja och hämtade en nyckel som jag behövde. Då fick Myra hälsa lite snabbt på hennes hund Smulan. Efter att Smulan skällt en stund och Myra spänt upp sig som en fiolsträng så började båda göra lekinviter och vifta på sina svansar. Det var roligt att se att damerna gick ihop. Jag ser framför mig att de någon gång kommer att rusa fram tillsammans i en korridor och ha jätte kul ihop. Det återstår att se om den dagen kommer.

Nu ska jag göra mig klar för sängen. Imorgon gryr en ny dag och då ska jag sätta mig på tåget till Västerås.


Inga kommentarer: