söndag 3 januari 2016

Nu är vi lika lena som Movis päls

Idag bröt jag och Sebastian trenden och gick på tur utan skridskor. Det fanns turer att följa med på även idag, bland annat en som gick på Göta kanal, men jag jag hade bestämt att jag hellre umgicks med Movi än en massa skridskoåkare idag. Sebastian var sugen på att följa med på en tur men bestämde sig för att hoppa över det på grund av att det är svårare att åka med snö på isen.

Jag, Sebastian och Movi tog en sväng till Vrinnevi och spanade efter skidspår. Det fanns ett skidspår på fältet där iallafall en person hade åkt runt några varv. Spåret såg helt okej ut vad vi såg men det var i tunnaste laget så det stack säkert upp en del tovor på vägen någonstans under den långa rundan. Kommer det lite mer snö så kommer det bli perfekt för skidor på fältet. För att åka i skogen krävs ganska mycket till då det var näst intill barmark i skogen.

Jag blev så inspirerad av spa efter att jag bastat med min granne Dorit igår så jag bjöd med mig Sebastian till en spaeftermiddag med skrubbning i bastun. Han tackade ja till erbjudandet just på grund av skrubbningen, annars är han inte så förtjust i att basta. Jag packade en påse med spagrejer och vi gick ner till den uppvärmda bastun.

Behandlingen började med en dusch och att vi värmde upp oss i bastun. Inne i bastun borstade jag Sebastian med badborsten och kallt vatten över hela kroppen. Han fick sen en bikarbonatsbehandling då jag skrubbade honom med en disksvamp, som bara används som badsvamp, tillsammans med bikarbonat uppblött i vatten. Sebastian är lite mjukhudad så han fick den snälla delen av disksvampen på hela kroppen förutom på ryggen där han fick den gröna grova sidan. Behandlingen avslutades med en sval dusch.

Jag fick samma behandling och det var riktigt skönt och avslappnande att ligga i bastun och få hela kroppen borstad. Jag valde att ta den tuffare bikarbonatsbehandlingen och fick den gröna hårda sidan av svampen över hela kroppen. På vissa ställen, speciellt på benet där jag hade ett skrapsår, sved det rejält till bikarbonaten masserades in i huden med den grova ytan av svampen. Efter att ha legat i bastun och fått kroppen behandlad med både borste och bikarbonatskrubb var det skönt att få komma in i duschen. Jag skruvade ner till det kallaste och sköljde av kroppen med isande vatten. Musklerna blev helt hårda av kylan men slappnade av och återfick värmen så snart jag stängt av kranen.

Efter skrubben kom pormaskdelen av behandlingen. Jag hade aldrig sett en pormaskskrapa innan jag igår bastade med Dorit men eftersom jag älskar att klämma på prickar och finnar så blev jag imponerad av den. Dorit hade som tur var en oanvänd skrapa hemma som hon planerat ge bort. Vi fick köpa den av henne för hon kunde beställa en ny på apotea. Både jag och Sebastian testade skrapan i ansiktet och den funkade bra. Det samlades iallafall lite fett i den och ansiktet kändes lenare efteråt. Porskrapan var behandlingens höjdpunkt tycker jag. Den gav också en skön massage i ansiktet, typ som akopressur tänker jag.

Sebastian var nöjd efter dessa tre behandlingar. Men fotfilen och ansiktsborsten försökte jag, innan jag kom på att det är lika bra att han får sluta med flaggan i topp. Jag ville ju gärna ha spasällskap flera gånger och då kan jag inte börja med att trötta ut Sebastian med hea konceptet redan första gången. Jag tog några vändor till i mellan bastun och den iskalla duschen medan Sebastian smörjde in sig i kokosolja. På vägen hem till lägenhtenen gick Sebastian förbi Dorit och meddelade att hon kunde komma mer. Dorit stod på bastukö efter oss och jag fick hennes sällskap medan jag filade fötterna och borstade ansiktet. Ansiktsborsten som går på batteri hade jag fått med när jag i somras köpte en epillator. Jag har knappt använt borsten men jag plockade fram den till dagens spabehandlingar och den fick avsluta det hela. Dorit som är experten på dessa behandlingar höjer den batteridrivna ansiktsborsten i skyarna, hon har själv ingen och skulle köpt en om den inte varit i plast, så jag får allt testa att använda den nu när jag har en. 

Det var trevligt att avsluta de hela med Dorits sällskap och så hade jag någon som kunde hjälpa mig att smörja ryggen men kokosolja då Sebastian redan gått upp. Jag tycker att det är bra att dela på bastun när den redan är uppvärmd, det känns som ett så stort slöseri att värma upp bastun för att använda den i en timme. Nu var jag i och för sig där nere i säkert två timmar. Det var härligt att fokusera på mig själv och glömma bort tiden.

När jag kom hem så klappade jag Movis mjuka lena päls på huvudet, sen klappade jag Sebastian i pannan. Sebastians panna och Movis päls kändes likadana. Nu har vi blivit mjuka, lena och rena efter denna spaeftermiddag, precis lika lena som Movi. 






Inga kommentarer: