torsdag 21 januari 2016

Jag fick min dom

Idag gick jag till massören och fick min dom. Hade jag tagit hand om kroppen något bättre än jag gjort sist. Jag har bestämt att jag ska gå till massören ungefär en gång i månaden. I hela mitt liv har jag rationaliserat bort att gå till frisören då jag inte vill betala flera hundra i månaden. Därav har jag nu skaffat långt hår för då behöver jag inte ens fundera. Att gå till massören tycker jag är en bättre investering. Dessutom räknas det in i friskvårdspengen. Jag njuter, för det mesta, av massagen för stunden och min kropp mår bra av det. Välmående framför utseende, det är jag.

Dagens besök började bra. Jag berättade att jag åkt mycket skridskor och skidor samt även börjat stretcha och yoga lite regelbundet. Massören tittade som vanligt på mina ben och konstaterade att de var lika långa. Det är ett gått tecken. Sätesmuskeln som alltid brukar vara superömm var helt okej ömm. Inte överdrivet spänd.

Jag sa till massören att han kunde ta en titt på axlarna och armarna. Jag hade upplevt att vänster arm varit aningen kraftlös. Han ställde sig framför mig där jag låg på mage och där kom domen. Vänster axel saknade muskler som kunde hålla upp den där bak så den låg ner på underlaget mycket mer än den högra. Massören började massera runt axlarna och bak på ryggen. Sen fick jag vända mig om och han lade en ihoprullad handduk under ryggen. När jag låg på den tog han till sitt våld, det sade han iallafall själv. Jag tycker inte att det gjorde ont när han stretchade, masserade och tvingade axeln ner och bak. Men något gjorde han för han sade att han lagt axeln rätt sen. Nu efteråt känns axeln rätt mörbultad, lite lätt ur led och än mer kraftlös än innan. En molande värk liksom.

Jag såg till att få med mig några hemläxor till nästa gång. Min massör är inte någon sjukgymnast men jag vet att han är duktig så jag fick honom att sätta ihop ett litet program till mig med stretch och övningar. Jag rekomenderades att gå och köpa ett gummiband med handtag och så gjorde jag. Nu får jag bygga på benstretchen som gett resultat med dessa övningar för axlarna. Jag har tuffa kvällar att se fram emot.

Jag vill inte samla på mig massa måsten och krav. Jag har varken någon ambition att gå upp eller ner i vikt men jag vill må bra. Behöver jag bygga upp en grundstyrka och smidighet för att min kropp ska fungera bra så har jag insett att jag måste lägga tid på det. En hyfsad grundstyrka och smidighet är en förutsättning för att jag ska kunna ägna mig åt det jag tycker är kul, det liv med mycket aktivitetet ute i det fria, som jag trivs så bra med.

Inga kommentarer: