söndag 17 september 2017

Australian mates kennelläger

I helgen var jag, Sebastian och hundarna på kenelläger med Myras Australian mates familj i Skåne. Det var roligt att träffa alla fina hundar och deras hussar och mattar. Fördelen med dessa läger är att det är så många kunniga människor som samlas. Alla har olika expertområden. För mig som inte är expert på något än är det så klart en guldgruva att träna med andra.

Under lägret har vi fått fila på vår spårteknik, vi har tränat lite lydnad med bla apportering och rutan, testat drag med kickbike, gjort människosök och testat nosework med eukalyptus. För utom det har vi också gått fina pomenader i en underbar miljö, kanske ett av Skånes finaste strövområden som heter Snogleholm.

Av allt vi testade eller filade på är jag Sebastian och Myra eniga om vilka två aktiviteter som var som mest roliga. Det var drag, som Myra gjorde med en fantastisk kraft som om hon inte var född för något annat. Så var det människosök eftersom det innebär både samarbete med andra så att det blir socialt, att det är en skogsaktivitet samt att det är mycket fart och trevligheter för hunden.

Med nittiomils körning i ryggen på en helg fram och tillbaka till Skåne är det också väldigt skönt att vara hemma igen. Det tycker även hundarna som är riktigt trötta efter denna resa. Movi var så klart med som sällskapsdam.

Inga kommentarer: