lördag 3 januari 2015

Nu är konsten på plats

Nell Rays målning, som jag nu kallar Movistar i tavlan, har nu fått en alldeles egen plats i vårat hem. Tavlan passade väldigt bra på två platser och det var svårt att välja. Ovanför byrån i sovrummet, den vi fått av Linda Forss och Christoffer och som är gjord av Christoffers pappa, var tavlan väldigt fin. Där skulle Movistar i tavlan vara det första vi såg på morgonen. I vardagsrummet å andra sidan skulle vi se tavlan oftare och våra gäster skulle även kunna njuta av den.

Vi tog hjälp av våra grannar Dorit och Ludcy som båda gillade tavlan och dess uttänkta platser väldigt mycket. Vi enades till sist om att den skulle hänga i vardagsrummet ovanför Movis fåtölj. Där sällskapar den fint med tallarna i den tryckta japanska tavlan, den som är funnen, återvunnen och inramad av vår lokala rammakare Frida Ek.

Det lilla tittskåpet hade en självklar plats redan från början. Den hänger bredvid fönstret som den avbildar. Där har den även sällskap av tavlan som Linnéa Jonasson målat och gett som inflyttningspresent till oss och vår tidigare lägenhet. Även där var Dorit med och tipsade om tavlornas placering i förhållande till varandra. Nells tittskåp och Linnéas tavla ser jag från sängen när jag ligger här och skriver och det blev väldigt fint.

Sist men inte att förglömma glädjen över att få sätta upp, fick även tavlan som tidigare hängt hos mamma och de två tavlor jag köpt i Ecuador komma på plats. Dessa har väntat länge på att få komma upp i ljuset på en vägg. Sovrummet är nu så ombonat och mysigt som det aldrig varit förr. Nu kan jag ligga här och bara titta på allt det vackra. Alla saker har ju sina historier och extra kul är det när de är gjorda av någon en känner.

Inga kommentarer: