lördag 19 januari 2013

En lördag med monster

Lördag och teaterdag. Hela eftermiddagen avbokad till repetitioner. Mindre än en månad kvar till premiär och två genomdrag idag. Det var inte bara jag som var krasslig och rosslig. Genomdragen gick bra. Teaterlamporna i ansiktet värmde på. Kinderna blev röda och hjärnan började koka lite. Jag som trodde jag hade kokat färdigt för denna vecka. Men detta var på ett annat sätt. Lite trevligare. Utomhus var det iskallt, sol och klar himmel. Jag gillar inte att vara inne i ett mörkt rum då solen skiner. Men det är kul med teater och kylan var inte snäll mot mig idag. Den krympte mina lungor och gjorde det svårt att andas.

 
När jag kom hem tittade jag och Sebastian på film. Det har blivit mycket animerat på sistone. Filmer av Ghibli studio och Pixar. Ikväll såg vi The cat returns och Spirited away. The cat returns var en film för barn som inte höll samma kvalité som de andra filmerna av Ghibli studio som jag sett. Spirited away som jag nu såg om är helt underbar. Alla detaljer. De små djuren, sot-tussarna med ögon, ljudet, ljuset, skimmret. Allt är fantastiskt. Det är en sådan film som jag inte vill ska ta slut. Tidigare i veckan tittade vi på Uppe på vallmokullen. Också en riktig fullträff. Dock skiljer den sig från de andra filmer jag sett av Ghibli studio då den inte innehåller spöklik mystik. Dock en väldigt fin och rörande historia.



Nu ska Sebasian baka surdagsbröd. Mitt i natten. Han har odlat surdeg i sex dagar. Ikväll bubblade den så mycket att det svämmade över. Den såg ut som en av monstren i Spirited away. Som gyttjeklumpen som tar ett bad i en av badhusets tunnor. Den som alla flyr från för att den luktar så illa. Precis som många monster byter skepnad i filmen kommer förhoppningsvis Sebastians bubblande surdeg vara något vackert och ätart till morgondagen.

Inga kommentarer: