torsdag 29 december 2011

Puerto Lopez

Sitter pa ett internetcafé med utsikt mot havet och lyssnar pa salsans gungande rythmer. Aven denna dag har varit aventyrsrik. Linnéa och jag har tagit oss nagot mer norrut langs kusten och ar nu i staden Puerto Lopez med dess manga backpackers, fiskare, strandbarer, hostals, snackor och hantverk. Det finns mycket att upptacka i omgivningarna. Idag akte vi pa en ganska lang tur med en motorcykeltaxi som tog oss till en by som heter Agua Blanca (Vitt vatten). Dar vandrade vi runt med en guide i en torr skog och tittade pa olika fornfynd samt badade i en sjo som luktade agg av nagon konstig gas. Vi fick smorja in oss med lera som skulle vara bra for kroppen.

Vi kom ocksa till en strand dar vi hittade en grotta att ga in i. Jag och Linnéa hittade massor med vackra snackskal slipade av havet dar. Jag blir sa sugen att pyssla ihop nagot vackert hantverk med dessa. Pa klipporna kryllade det av spindelliknande krabbor. Det var en riktigt haftig upplevelse.

Imorgon blir det Isla de la plata som ska vara liknande Galapagos med faglar och skoldpaddor. Dar ska vi ocksa snorkla i ett korallrev. Sen vill jag rida hast till den mer tropiska skogen hogre upp i bergen i San Sebastian. Jag hoppas att Linnéa vagar folja med pa denna tur samt att hennes myggbett och solbranna ska ha lugnat sig tills dess.

2 kommentarer:

Anonym sa...

feliz 2012!

Charlotte sa...

Gott Nytt År på er båda två!
Förvirring angående er hemresa....du har sagt till mig att ni kommer hem helgen 6-7 januari och då åker jag bort. Får nu veta att det är helgen EFTER som ni kommer hem. Då är jag ju ledig och skulle kunnat hjälpa dig utan problem med flytten. Men nu får pappa och Sofie göra det så kan jag njuta av frukterna och bara hälsa på! Din blog är så härlig att läsa och era äventyr låter fantastiska! Kramar mamma