söndag 19 mars 2017

Vilken helg!

Tåg ner till Malmö på lördag morgon. Myra höglöper och på tåget stiger en ung hanhund som precis börjat intressera sig för löptikar. Han hade så klart platsen framför oss. Den resan blev allt annat än lugn.

På pendeltåget sista biten sommar Myra pladask på golvet. Kristina hämtar oss i Rydsgård så bär det av hem till dem där Myra och Hedda börjar leka direkt när de ses. Mamma och dotter är bästa vänner.
Eftermiddagen spenderar vi på en stor strand som heter Sandhammaren. Hundarna leker, springer i vattnet, bär pinnar och får leka människosök bland sanddynerna och de låga tallarna som växer i dynerna. I bilen på vägen hem till Hedda slocknar de. Sen blir det en kväll med lek och vila om vartannat.

Strax innan tio säger jag och Myra godnatt och går upp på vårt sovloft hemma i skånelängan. Vi sover djupt till gryningen kommer. Strax efter fem börjar Myra vakna till, ska ut och kissa och sen mängdträna på sin nyvunna kunskap att gå upp i de branta trapporna hemma hos Hedda. Kristina och Christian väcks ett antal gånger av att Myra hoppar upp i deras säng och pussas mellan träningspassen.

Vid nio åker vi mot utställningen. Då har vi haft en solig och härlig morgon hemma hos Hedda. Malmömässan är full av hundar, människor och tussar av pudelpäls som putsas inför de korta minutrarna i ringen.

Myra får träffa sin tvillinngsjäl och kära syster Foxy. De busar och vilar och busar lite till innan det är dags för dem att gå in och möta varandra i ringen. Det var bara syskonen som tävlade i denna klass så det var spännande. Jag hade länge funderat över hur det skulle gå med Myra och Foxy i samma ring och de båda skötte sig utmärkt. Så lugna och koncentrerade och hade båda kontakt med sin förare.
Ingen gick vidare till final men vi fick båda fin kritik. Myra fick en förstaplacering och Foxy kom tätt därefter på andraplats.

Något besvikna men också glada över att kunna lämna utställningen tidigt åkte vi alla iväg till en gräsplan där mamma och syskonen kunde leka. Jag är så stolt över hur fint Myra skötte sig bland alla hundar och på ett sätt var det bra att kunna lämna tidigt innan Myra tröttnat på denna tillställning.
Syskonen lekte så klart med all kraft. De få krafter Myra hade kvar efter denna helg. 

Vi tog ett tidigare tåg hem och Myra somnade pladask på kupegolvet. Nu ligger hon stjärt i stjärt med en älde tik som har platsen bredvid oss. Myra har inte brytt sig om den andra hunden ett dugg. Hon bara sover och sover hela vägen hem till Norrköping och vaknar ibland till och tittar på mig med sömndruckna ögon innan hon lägger sig och sover vidare.



Inga kommentarer: