söndag 21 februari 2016

Tre chilenare i de Östgötska skogarna


Denna helg var det jag, tre chilenare och Movi som drog runt i de Östgötska skogarna. Sebastian fick nu äntligen sitt första chilebesök sedan han kom till Sverige för nästan exakt fyra år sedan. Det var Luchito, som var Sebastians dykarkompis, och hans tjej Valentina som besöte oss denna helg under sin resa i Europa.
I Rom, Berlin, Venedig och Lyon besökte de kyrkor och historiska monement. Sen kom de till Sverige och Norrköping där de fick åka långfärdsskridskor på naturis, göra upp eld och grilla på en ö i snöstorm, basta i 65 graders bastu där mer och mer vatten hälldes på kaminen, vandra i kolmårdsskogar och sist men inte minst handla svenska friluftskläder på Naturkompaniet och XXL. Jag tror att våra gäster sätter sig både trötta och nöjda på tåget mot Stockholm som är nästa mål på resan.
Luchito som är just Sebastians äventyrsvän har provat på de flera extremsporter och hade lätt för att komma in i skridskoåkningen. Han var inte rädd för att ramla och fick då upp en ganska bra fart även fast det var lite vingligt. Det är så en lär sig. Hade han stannat och åkt skridskor ett par veckor till hade han kunnat åka hur snabbt och bra som helst. Och han älskade det. Valentina var mer försiktig och därmed gick det inte så snabbt men även hon kunde ta sig fram med korta skär på skridskorna utan att ramla så åkte gjorde hon.
Bastun var också en av Luchitos favoriter. Det var han och jag som var mest intensiva i våra turer mellan den heta ångan och den kalla duschen. Det är klart att han skulle gå all in och lägga sig ute i snön, de få flingor som fanns. Det gjorde inte jag.
Movi fick till sin lycka vara med på alla aktiviteter. Eftersom hon inte fick handla friluftskläder följde jag istället med henne in på djuraffären där hon fick handla ben. Hon är minst lika trött som alla människor som farit runt och upptäckt den svenska naturen. 
Foto Luis Alvarez, Valentina Fernandez och Sebastian Estay

Inga kommentarer: