söndag 28 februari 2016

På isen med två pensionärer


I torsdags kväll var Movi trött och sjuk. Ikväll är hon trött och frisk. Men tre deciliter helfoder i magen och femton kilometer i benen stånkar hon inte längre av magont utan av en skön trötthet.
Mamma kom på besök denna helg för att åka skridskor med oss. Vi valde att spara skridskoturen till idag och gick i skogen igår istället för att Movi skulle hunnit repa sig. Så idag bar det av på isen med den nyblivna pensionären mamma och Movi som är mer veteran på området aktiv pensionär.
Mamma som hade skridskor på fötterna hade så klart lite förtur framför Movi som tog sig fram på den plogade banan för egen maskin. Movi var riktigt duktig. Hon sprang i sin takt bakom oss och valde att hålla travtakten hela tiden så att hon orkade i längden. Ibland åkte vi bredvid henne och ibland lite före och väntade in henne. Jag, Sebastian och mamma turades också om att åka lite snabbare några gånger medan en sällskapade med Movi.
Ett tag mot slutet låg Movi länge och väl bredvid ett par skidåkare som åkte vid sidan av banan. Jag åkte framför och väntade in så avståndet mellan mig och Movi varrierad medan hon höll jämna takt med skidåkarna som blivit hennes ofrivilliga åkkamrater.
Sol fick vi i mängder även idag. När vi styrde bilen Humlan hem mot stan kändes det som att vi hade varit och badat.

Inga kommentarer: