söndag 10 november 2019

Första snön

Duggregn eller ett tunnt lager nysnö. Det spelar ingen roll vilket väder det är. På landet är det alltid vackert. Igår fyllde Sebastian år och det firade vi med paket till frukost och sen en lång promenad i en höstfuktig skog. Vi hade med soppa i thermos som vi åt i duggregnet medans vi tittade ut över en mosse.

Idag vaknade vi till snö. Ett tunt lager vitt puder hade strötts över världen och fastnat på varenda grässtrå, telefonkabel och trädstam. Det var en vacker syn att vakna till. Dagens långpromenad avnjöts i denna vita nysnö och vi passade på att ta en runda där vi fick uppleva alla typer av natur. Barrskog, mosse, fält, hagar, grusväg och sjö. Allt såg annorlunda ut i sin nya vinterskrud och hundarna hade extra fart i benen.

Det sista vi gjorde innan vi lämnade stugan var att stänga ner vattnet för vintern. Nu kan vi fortfarande åka ut om vi vill men då blir det till att hålla på med vattendunkar och att elda som bara den om kylan kommer. Sebastian och jag drömmer om ett land där vi kan vara året om. Naturens slutar inte att bjuda på underbara dagar bara för att föreningen stänger av sommarvattnet.

















Inga kommentarer: