lördag 24 oktober 2015

Högt över trädtopparna

Igår fyllde Sas år. Han fick som present att äta risotto hos oss och att följa med på en utflykt. Vi åkte till allas vårat favoritställe, Ågelsjön. Jag och Seba tog med picnic till oss alla.

Vi parkerade bilen i skogen på en väg där vi kunde åka högre upp än vanligt. Så gick vi till en militäranläggning som ligger på Kolmårdens högsta punkt. Och så gick vi på stigar ner till vattnet för att fika.

På vägen upp igen gick vi lite mer offtrack. Det var en gansks brant bestigning på sina ställen så jag blev rätt trött. Movi kämpade på men var inte direkt lätt som en fjäder.

På ett ställe skulle vi ner för en brant passage. Jag går alltid nära Movi så att jag kan ta emot och stoppa henne vid det branta. Denna gång blev det dock fel så hon kadtade sig ner för klippan i kanske en meter och gjorde en volt på marken när hon landade i den mjuka mossan. Det såg både skrämmande och roligt ut när hennes tassar pekade rakt upp i luften innan hon slagit runt och kommit upp på alla fyra igen.

När vi samlat oss lite traskade vi vidare och Movi rörde sig lika fint som vanligt. Vi åkte hem allihopa nöjda och med ny energi från den vackra höstiga naturen.

Inga kommentarer: