lördag 19 september 2015

Vilse bland kantarellerna

Idag åkte vi till Kvillingeförkastningen för att promenera, plocka svamp och bär. Vi hittade björnbär i början av stigen och sen fanns det några få gula kantareller och lingon. När vi nästan rundat leden som vi valt skulle vi fika vid en liten sjö. Dock valde vi fel led så vi råkade gå bort från sjön. Det dröjde ett tag innan vi kom på att vi gått fel och när vi väl gjorde det orkade vi inte vända så vi chansase och gick nog lite mer fel.

Som tur var hade Sebastian med sig telefonen så vi lät den styra vår riktning. Vi gick rakt över berg, våtmarker, mossa och sten. Så sprang vi på ett ställe där Sebastian hittade trattkantareller. När vi började plocka såg vi bara mer och mer. Vi fyllde en stor korg bara på ett ställe. Kantarellerna var så stora att hattarna växt till som kjolar med volanger på.

Tungt var det att bära korgen tillbaka den sista ganska långa biten över stock och sten. Jag förstår inte att vi lyckats gå så fel men som tur var kom vi tillslut fram till sjön och slapp sova i skogen. Trattisarna hade vi aldrig hittat utan detta äventyr och rejält med motion fick vi.

Inga kommentarer: