söndag 20 september 2015

På cykeln i vått och torrt

Solen sken som en sommardag, jag och Sebastian bestämde oss för att ta en cykeltur med Movi bak i Svansen. Vi åkte på Gamla Övägen och svängde av vid Öbonäs för att åka mot kanalen på grusvägar. Något fika hade vi inte med oss då vi tänkte inta påfyllning i Söderköping.

Väl framme vid kanalen tog vi en paus på en brygga. Solen värmde men regnmålnen var oroväckande. Så kom det som vi trodde bara var en skur så vi hoppade på cyklarna för att cykla ifrån den. Vi cyklade och regnet öste ner. Movi grät därbak i kärran då vi glömt stänga för hennes regnskydd.

När regnet avtog fick Movi komma ut och springa sig varm. Jag och Sebastian tog på oss våra jackor och bestämde oss för att cykla raka vägen hem istället för att fika blöta i Söderköping.

Vi stoppade in Movi i kärran, stängde hennes regnskydd och trampade hemåt. Ösregnet kom tillbaka en stund och kylde våra kroppar igen. Mina fingrar vitnade redan i Söderköping så att jag klarade mig hela vägen hem utan att ramla av cykeln är över mitt förstånd.

Hungriga och trötta kom vi tre till slut hem och kunde få mat och värme. Totalt hade vi cyklat 3.5 mil utan energipåfyllning. Movi hade sprungit på grusvägar två gånger en bra bit och i ett bra tempo. Det behövdes varken vatten eller olja i hennes mat för att hon skulle äta upp den idag.

Inga kommentarer: