lördag 3 januari 2009

Ett stopp i storstaden

Det nya aret firades in med dans pa klupp och gitarrsang pa en nattsvart strand. I Canoa har jag solat badad, provat pa att vagsurfa samt paddlat havskajak till klippiga klippor och grottor med faddermoss i. Det var en riktigt haftig tur som jag gjorde med Johanna, Linnéa och en guide. Havets vagor stormade nasr vi skulle ta oss in mot klipporna opch en stor vag svepte med min och Johannas kajak in mot stranden. En bit surfade vi pa vagen och tyckte att det var grymt kul innan vi isag vad som skulle kunna handa om vi sveptes in i en av stenarna som stack upp ur vattnet. Vi hann intre tanka sa langt innan vagen svepte over oss och tumpade oss runt ett par varv i havet. Vi kande botten med vara fotter och dess vassa stenar gjorde att vi forsokte halla oss sa nara ytan som mojligt. Att ta sig upp i kajaken igen var inte latt da det standigt kom nya vagor som svepte undan kajaken for oss da vi vant den till ratta for att kliva upp. Men in till land kom vi tillstlut och dar mottes vi av grottor med fladdermoss samt klippor som med dess gropar sag ut som ett manlandskap. En mycket haftig och aventyrlig resa som var ett bra avslut pa en nyarshelg som annars bara spenderats pa stranden, dansstallen och restauranger.
Nu befinner jag mig i storstaden Guayaquil och ska provva nattlivet har. Fick se standen fran ovan idag och den ar oerhort stor och haftig. Onskar att jag hade mer tid att utforska denna kuststad men saraguro kallar och jag tar nattbussen hem imorgon natt.

3 kommentarer:

Charlotte sa...

Låter jättespännande! Det var tur att ni förstod vad som skulle kunna hända.....sol, bad och kajak låter ljuvligt!!!
Hur går det med era workshops, har ni kommit igång med dem ännu?
Här strålar solen men det är rackarns kallt. -15 igår kväll...
Kram mammma

Anonym sa...

Hej Jennie!
Nu är det dags för mig att lämna en kommentar här. Det låter som att du får vara med om mycket spännande saker. Du skriver så att det stundtals känns som att man är med på din resa.
Jag fick en mixerstav i julklapp av min mor & då tänkte jag på dig & din fantastiska smoothie som man fick njuta av på nygatan. Jag ska försöka mig på en liknande idag tänkte jag.
Allt gott!
& Gott nytt år!
Kram Emma C

Jennie sa...

smoothie, gott! da far du bjuda mig pa en sen nar jag kommer och halsar pa dig pa st.persgatan. gott nytt ar pa dig Emma!

nej, workshops har vi inte borjat att halla an. men jag presenterade min idé for en kille som jobbar pa en organoisation for ungdommar igar morse nar jag trott och slut precis ankommit med nattbuss fran guaqaquil. ar stolt over att det gick sa bra.