fredag 12 juli 2019

Jag lutade mig bakåt och njöt av farten

Sista natten i stugan passerade och därmed kom också sista cykeldagen för mig och Sebastian. Vi kände oss båda väldigt nöjda med allt vi fått se och uppleva under dessa dagar samt att vi fått möjligheten att prova på olika stigar runt om i trakten. Nu lockade lugnet med långa och oplanerade dagar hemma i stugan i Bränntorp. 

Vi städade ur stugan i Bjursås och packade in oss i bilarna. Så for vi upp till Rettvik för att spendera sista cykeldagen i Jarlområdets cykelleder. Vi valde en blå lättcyklad led som var 16 km lång och kallades Farfar. Det kändes ju bra eftersom vi hade cyklat Gamla mormor tidigare i veckan. Det blev med det en mer jämställd semester. 

Farfar var en riktig rolig led med långa partier av lättcyklade stigar som gick genom vacker dalaskog, mestadels öppen tallskog med sand istället för grus på stigarna. Vissa partier fick vi trycka på ordentligt för att komma upp för de branta uppförsbackarna, dessa betalades snabbt tillbaka då vi swishade ner för raka, branta och jämna stigar. Här fanns ingen anledning att trycka för hårt på bromsen utan det gällde att luta sig bakåt och njuta av farten.

Som vanligt tog vi en ordentlig fikarast och denna gång blev det vid en turkos sjö. Som vanligt simmade Myra länge och med stor njutning i sjön. Min egna lilla bäver.

Vi avslutade semestern tillsammans med en lunch i Rättvik. Sen var det bara att köra hela vägen hem till Bränntorp med ett stopp i Sala där vi gick på toa och bytte shaufför samt ett stopp i Katrineholm där vi handlade mat och bytte chaufför igen. 

Väl tillbaka hemma packade vi upp och så såg vi att vi behövde städa lite efter de gäster som bott i vår stuga så då åkte dammsugaren fram igen. Det var andra gången idag som jag dammsög en stuga. Lika bra att hålla igång när jag ändå var uppvärmd. 

Det blev en lång men händelserik dag. Nu när allt är uppackat och saker i sin ordning i vår stuga njuter vi av att titta på semesterbilderna till ljuset av kraftiga blixtar medans vi lysnar på åskan som dånar utanför. Hoppas vi kommer kunna sova en blund i natt. Åskan fick precis stugan att skaka till ganska rejält. Regnet på taket söver förhoppningsvis våra trötta ögon.







Inga kommentarer: