onsdag 10 juli 2019

Födelsedagscykling i Lugnets cykelpark

På min födelsedag hade vi lyckats pricka in att cykla i Lugnets cykelpark i Falun. Jag hade inte koll på datumen, det är ju semester så det kom som en överraskning att det var idag jag blev ett år äldre. Jag måste säga att uppförsbackarna i Lugnet var oerhört tunga och tröga men det beror nog snarare på min bristande kondition denna vår och sommar än på att jag idag passerade 35-årssträcket.

Senaste och första gången jag och Sebastian var i Lugnet var för ett år sedan. Då valde vi att köra den lätta blåa slingan på 7 km. Idag tog vi den medelsvåra röda slingan på 15 km. Vissa sträckor följdes stigarna åt och vissa sträckor gick de isär. Den vi tog nu stack dessutom iväg på en lång extra runda från den vi åkte förra året.

Det var toppen att kunna välja svårighetsgrad och längd efter smak och tyckte men ändå kunna följas åt bitvis. Minna valde att cykla den blåa leden och Jakob valde en avkortad röd sväng för att sedan åka lite svart och röd downhill.

Jag och Sebastian njöt av den cykling vi valde. Mycket uppför dock som var kämpigt i sommarvärmen men det fick vi återbetalning på när vi swichade ner för kurvida stigar. Vissa delar var byggda av människor och andra var naturstigar med stenar och rötter, sen fanns det vissa bitar av grusväg som kopplade ihop stigarna med varandra. Det var mycket roliga broar att åka över och jag tog alla utom en som var lite trasig. Sista biten bestod av sektionen kallad Gamla mormor som är en byggd stig av grus med slät och jämn yta, mycket kurvor och några hopp som jag dock rullade över. Gamla mormor börjar uppe vid hoppbacken och slingrar sig nedåt till starten och den har ett riktigt härligt flow. Sebastian var så nöjd så han hade mungiporna uppe vid öronen då han rullade in i mål. Jag var också väldigt glad över att få ett sånt fint slut på en för övrigt spännande cykling.

Hundarna som fått vara hemma och vila denna dag var glafa när vi alla återvände hela och hyfsat rena bortsett från ett lager salt på kroppen.














Inga kommentarer: