onsdag 17 juli 2019

Cykla fem mil för att köpa mjöl och ägg

Vi hade ett ärende till Rejmyre. Sebastian ville mäta av sitt finger för att han hade kommit på att han också ville ha en björkbarksring och vi behövde köpa ägg. Vi cyklar Hunn runt föreslog jag. Sebastian tackade så klart ja till förslaget, han bangar inte cykling.

Vi började med att besöka Rejmyre, dit är det 15 km. Jag köpte ägg och Sebastian besökte silversmeden. Nästa stopp blev Hävla kvarn där vi köpte 2 kg grovt dinkelmjöl. Dit var det totalt 29 km. Myra hade fått skjuts av mig till Hävla och fick byta förare sista sträckan. Hävla kvarn bjöd på en fantastisk utsikt för vår fika och ett svalkande dopp till Myra. 

Till Brenäs var det ytterligare någon mil. Jag och Sebastian började få ont i stjärten men benen segade på. Kvällssolen gav oss lite extra energi så vi bestämde oss för att ta en liten omväg förbi Nora så att Myra skulle få springa några kilometers grusväg.

Så mycket vackra vyer vi såg från cykelsadeln. Blommande ängar, gröna skogar, stilla sjöar och röda torp. Jag tackar äggen och mjölet för att vi fick anledning att ta oss ut på denna fantastiska runda. Hunn runt, fem mil. Nu vet vi att vi klarar det på en eftermiddag, även med Myra i släp.









Inga kommentarer: