torsdag 20 juli 2017

Tre veckor

Tre veckors semester. Så fort det gick. Hela den tiden har jag spenderat i Bränntorp. Hundarna har varit mitt främsta sällskap. Så Sebastian som kommit och gått, varit här när han inte jobbat. Besök från vänner och familj har jag också fått.

Ett tag tänkte jag att jag kanske skulle bli uttråkad. Vilja resa någonstans som jag brukar göra på sommaren, en resa inom Sverige alltså. Allt annat är otänkbart. Jag lämnar inte den svenska sommaren. Men en promenad, en cykeltur eller en utflykt i närområdet har räckt gott för mig. Det har funnits mycket att upptäcka i närområdet. Eller en dag på tomten tillsammans med en bok, några dopp i sjön. Tiden går snabbt även då en är ledig. Alldeles för snabbt. Tre veckor och jag har inte tittat på tv. Bortsett från en gång då jag och Sebastian såg sista avsnittet på SKAM via datorn som vi kopplat upp mot min mobil. Annars ingen tv. Och jag har inte saknat den. Ibland räcker det gott att titta på träden. Aslöv som darrar i vinden är underskattade. Radion är också trevlig. Aldrig har jag lyssnat på radio så mycket som jag gjort denna sommar. I stugan, i bilen. Massor av radio.

Tre veckor gick fort. Om en vecka har jag semester igen. Att jobba blir en parantes. En konstig sådan. Livet i stan känns långt borta. Att titta på en dator istället för asplöv. Att klä sig i anständiga kläder. Att träffa mer än fem människor på en dag. Jag klarar det. Hoppas jag.

Inga kommentarer: