onsdag 3 augusti 2016

Styrka i parken med grannarna

De senaste veckorna har jag gått till Vasaparken med grannarna för att träna med Korpen. Idag var det ett pass med styrka och kondition. Hundarna hade varit hemma själva en dryg timme innan jag kom hem från jobbet. Istället för att lämna dem igen provade jag att ta med dem. Jag förberedde mig på ett Myra skulle stå och skälla och tänkte att jag i värsta fall får avbryta träningen.

Med en kasse packad med tuggben och leksaker samt en Movi som mentalt stöd gick jag med Myra till där i parken där vi skulle träna. Jag satte båda hundarna i kort koppel runt en ställning. De lade sig direkt och tuggade på varsitt ben. Träningen drog igång med musik och tio personer som hoppade runt, barn sprang fram och tillbaka föbi hundarna samt stod nyfiket och tittade på dem strax bakom koppelavståndet. Hundarna låg lugnt och tuggade på sina ben, helt oberörda av allt som pågick. 

En bra bit in i passet, när jag började känna att det kunde räcka med träningen, blev Myra också lite mer rastlös. Hon lekte våldsammare med sina leksaker, grävde i marken tills jag sade till henne och drog dragkamp med sitt koppel. Allt detta var lek och hon lyckades underhålla sig själv utan att stå och skälla trots att hon var bunden med kort koppel.

Timmen tog tack och lov slut. Både jag och Myra var glada att träningen var över så att vi kunde få gå på en liten promenad och busa mer fritt. Denna timme var miljöträning som heter duga för Myra. Jag tycker att hon skötte det galant och hon fick också berömm av några av de andra träningsdeltagarna.

Inga kommentarer: