lördag 27 augusti 2016

Hundarna redo för tornerspel

A video posted by Jennie-Sebastian (@jennieseba) on


I dagarna är det gästabud i Söderköping. Jag och Sebastian har pratat om att gå i flera år men jag har inte kommit iväg. Nu åkte vi tillsammans med hundarna och köpte också biljetter till tornerspelen. När jag var barn var tornerspelen en favorit då de utfördes på Anundshög utanför Västerås. Nu fick jag återuppleva detta minne i Söderköping och jag är inte besviken. Hästar och ryttare är otroligt duktiga. Det är en enorm energi i spelen.
Vi hade satt oss mitt i publiken med hundarna. En bit bak för att inte vara allt för nära ljuden från spelen. När det drog igång visade det sig att publiken uppmanades låta lika mycket som spelarna. Movi som inte gillar applåder ställde sig upp varje gång publiken drog igång. Jag gick ner med Movi från läktaren till gräset. Där blev det lite lugnare för henne och hon kunde ställa sig och lägga sig som hon ville utan att halka runt på läktarbänken.
Myra var cool lugn hela föreställningen. Varken publikens ljud, hästar, skrikande vikingar, riddare, spelande musiker eller eftermiddagens speaker störde henne. Hon somnade där på läktaren mitt i publikmassan och fick sig en god eftermiddagssömn till ljudet av tornerspelen.
Efter soelen tog vi en sväng på marknaden. Det var många spännande dofter att lukta på för hundarna och flera människor kom fram för att hälsa. Myra fungerar som så att om hon ser en ensam människa på en strand på Fårö, då ska hon dit och hälsa oavsett om människan är hundra meter bort. Går hon runt på en marknad bland hundratals människor bryr hon sig inte om någon förrän en människa tar kontakt med henne. Ganska logistik kanske i en kelpievalps värld.

Inga kommentarer: